مهاجرت با چشمان باز

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری، فدرال یا کِبک؟

انتخاب دسته و گروه مهاجرتی مناسب یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کسب ویزای اقامت دائم کانادا است و از مهمترین وظایف مشاوران مهاجرت پیشنهاد گروه و برنامه مهاجرتی است که اولا شانس موفقیت متقاضی را بالابرده و ثانیا فرایند بررسی پرونده وی را تسریع بخشد. سه گروه از افراد می‌توانند با استفاده از برنامه مهاجرت تجاری فدرال به کانادا مهاجرت کنند که عبارتند از: سرمایه‌گذاران (Investors)، کارآفرینان (Entrepreneurs)، و خویش کارفرمایان یا افراد خود اشتغال (Self-employed persons). سایر گزینه‌هایی که علاوه بر مهاجرت تجاری فدرال در اختیار افراد مذکور قرار دارد  برنامه‌های مهاجرت تجاری به ایالت‌های کانادا و از جمله پرطرفدارترین آنها مهاجرت تجاری به ایالت کِبک است که به نوعی رقیب برنامه مهاجرت تجاری فدرال محسوب می‌گردد. در طول سال‌هایی که به عنوان مشاور مهاجرت کانادا مشغول به کار بوده‌ام یکی از متداول‌ترین پرسش‌هایی که از طرف متقاضیان مهاجرت از طریق  سرمایه گذاری با آن مواجه بوده‌ام این است که کدام یک از این گروه‌های مهاجرتی برایشان مناسب‌تر است؟ هرچند دادن پاسخی ثابت و قطعی به این سوال که به کار تمام متقاضیان بیاید امکان پذیر نیست و در واقع نمی‌توان گروه مهاجرتی مناسب یک شخص را بدون بررسی موردی تمام خصوصیات و شرایط فرد مذکور پیشنهاد داد، اما می‌توان دو گروه مهاجرت تجاری فدرال و کِبک را از زوایای گوناگون مقایسه کرده و موارد اشتراک و افتراق را مورد اشاره قرار داد. در اختیار داشتن مقایسه‌هایی از این دست می‌تواند انتخاب گروه مهاجرتی مناسب را آسان تر کند و تصمیم‌گیری صحیح‌تری را به دنبال داشته باشد. جدولی که در ادامه در اختیار علاقه‌مندان و خوانندگان عزیز قرار می‌گیرد دو گروه مهاجرتی فدرال و کِبک (زیرگروه سرمایه گذاران) را از جنبه‌های مختلف مقایسه می‌کند. هرچند در این بررسی مقایسه‌ای سعی شده است که موردی از قلم نیافتد، اما نمی‌توان ادعا کرد که این مقایسه از هرجهت کامل و جامع است.

 

مقایسه مهاجرت تجاری فدرال و کِبک

(زیر گروه مهاجرتی سرمایه‌گذاران)

 

فدرال

کِبک

تجربه مدیریتی و بیزنسی مورد نیاز

اداره حداقل 5 کارمند یا کارگر تمام وقت به مدت حداقل دو سال و یا حداقل دو سال تجربه مدیریت و مالکیت بیزنسی مورد تایید*

حداقل دو سال تجربه مدیریتی در بیزنسی قانونی که می‌تواند صنعتی، کشاورزی، بازرگانی، و یا بیزنسی حرفه‌ای و تخصصی باشد

آیا تجارب مدیریتی دولتی از متقاضی پذیرفته می‌شود؟

خیر

بلی

دارایی خالص مورد نیاز ( منقول و غیر منقول)

معادل 800,000 دلار کانادا که به صورت قانونی کسب شده است (به تنهایی یا در جمع با دارایی همسر)

معادل 800,000 دلار کانادا که به صورت قانونی کسب شده است (به تنهایی یا در جمع با دارایی همسر)

مبلغ و مدت سرمایه گذاری مورد نیاز

400,000 دلار کانادا، به مدت 5 سال، با تضمین برگشت اصل مبلغ سرمایه گذاری (بدون بهره)

 400,000 دلار کانادا، به مدت 5 سال، و با تضمین برگشت اصل مبلغ سرمایه گذاری (بدون بهره)

آیا متقاضی بایدداشتن توانمندی های زبانی ( انگلیسی یا فرانسه) خاصی به اثبات برساند؟

خیر

خیر

امکان استفاده از تسهیلات بانکی برای تامین مبلغ سرمایه‌گذاری مورد نیاز

وجود دارد

وجود دارد

لزوم شرکت و قبولی در مصاحبه

وجود دارد

وجود دارد

تجربه سفر به کانادا و یا سفر به کِبک 

انجام سفر به کانادا اجباری نیست ولی داشتن تجربه سفر به کانادا (در طی دوره 5 ساله پیش از اقدام به مهاجرت) برای متقاضی6 امتیاز به همراه دارد

انجام سفر به کِبک اجباری نیست ولی داشتن تجربه سفر به این ایالت ( در طی 2 سال قبل از اقدام به مهاجرت) برای متقاضی 3 امتیاز به همراه دارد

لزوم سکونت در ایالتی مشخص

متقاضی می‌تواند پس از ورود به کانادا در هر ایالتی سکونت کند

متقاضی می‌تواند پس از ورود به کِبک در هر ایالتی در کانادا سکونت کند

مدت زمان لازم جهت بررسی پرونده

 

27 تا 37 ماه

20 تا 25 ماه

* بیزنس مورد تایید در مهاجرت تجاری فدرال تعریف و مشخصات خاص خود را دارد که در حوصله این بحث نیست.

 همانگونه که در جدول فوق مشاهده می کنید مهمترین تفاوت مهاجرت تجاری فدرال و کِبک (زیرگروه سرمایه گذاران) را می‌توان مدت زمان کوتاه تر بررسی پرونده ها در کِبک و نیز پذیرش تجارب مدیریتی دولتی در این ایالت دانست.

   + مژگان رحمانی خضری ; ٥:٠٢ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۸/٥/٢۳
    پيام هاي ديگران ()